برنامه ریزی برای مطالعه، مثل همه فرایندها، نیازمند یک نگاه دقیق است. اما نکته مهم این است که قبل از این که ما یک برنامه قوی داشته باشیم، به خصوص برنامه دقیق برای مطالعه، نیازمند این هستیم که شرایطی برای ما آماده شود. یعنی شما زمانی میتوانید یک برنامه موفق کنکور داشته باشید که شرایط مقدماتی آن را فراهم کرده باشید.در این بحث به نحوه مطالعه و برنامه مناسب و … نمی پردازیم. مهمترین مسئله برای داشتن یک برنامه مناسب این است که شما مقدمات آن را فراهم کنید. این مقدمات شامل یازده بند است و نیاز است برای موفقیت در کنکور همه ی آن ها را انجام دهید. این را به خاطر بسپرید که اگر هر یک از این موارد را اجرا نکنید، در برنامه مطالعاتی نمونه دولتی و تیزهوشان دچار مشکل خواهید شد.
دانش آموزان برای دست یابی به موفقیت باید گام های رسیدن به موفقیت را به درستی و با دقت زیاد پشت سر بگذارید،نباید فراموش کرد که موفقیت و پیروزی هدیه داده نمی شود بلکه با برنامه ریزی، تلاش و توکل بر خدا امکان پذیر می شود.
سعی کنید از دانش آموزانی نباشید که در ساعات پایانی رسیدن وقت امتحان نمونه دولتیو تیزهوشان به سراغ کتاب می روند و در تمام طول سال تلاشی برای درس خواندن نمی کنند ، مغز شما نمی تواند تمام مطالب را در مدت کوتاه پردازش کند و به خاطر بسپارد و در جلسه امتحان یاد آوری به علت این که مطالب در کوتاه مدت به خاطر سپرده شده سخت است.
1. مسافرت کنید و لذت ببرید
اصلی ترین عامل، قبل از این که شما بخواهید یک برنامه برای نمونه دولتیو تیزهوشان داشته باشید، رفتن به مسافرت است. الان یکی از بهترین فرصت ها برای مسافرت کردن است. چون بیشتر بچه هایی که کارشناسی هستند، امتحانات شان تمام شده است و کم کم مطالعه برای آزمون تحصیلات تکمیلی را شروع می کنند.
اما قبل از هر چیز یک مسافرت لازم است. این مسافرت میتواند یک روز یا یک هفته باشد. مهم این است که شما به مسافرت بروید و از شرایط فعلیتان کنده شده و در شرایط جدید قرار بگیرید تا ذهن و روح شما برای مطالعه آماده شود. در مسافرت هم به هیچ چیز جز لذت بردن از همان لحظات فکر نمی کنید.
2. رسالتی برای پنج سال آینده
وقتی شما از مسافرت برگشتید و شرایط شما تغییر کرد، باید یک رسالت برای خود تعیین کنید. به این معنی که «من طی یک فرایند بلندمت پنجساله، میخواهم کجای این دنیا باشم؟ میخواهم چه بهدست بیاورم؟ منی که دارم برای کنکور مطالعه می کنم، در پنج سال آینده می خواهم کجا باشم؟»آیا آزمونهای نمونه دولتیو تیزهوشان به شما کمک می کند به جایی که قرار است پنج سال آینده باشید، برساند؟ اگر واقعا به آن طرح پنج ساله کمک نمی کند، آزمون تحصیلات تکمیلی را حذف کنید.باید به این نکته خوب فکر کرده و طرحتان برای 5 سال آینده را در یک جمله تعریف کنید.
3. اهداف کوتاه مدت
اهداف کوتاه مدت به این معنی که «من برای این که به برنامه پنج سالهام برسم، باید چه هدفهایی را دنبال کنم؟» به عنوان مثال برنامه پنج ساله شما فاصله از دروازه خودتان تا دروازه حریف و گل زدن است. برای این که به این هدف برسید، باید توپ را از دروازهبان به دفاع پاس دهید، دفاع به خط میانی، خط میانی به مهاجمین و مهاجمین هم توپ را درون دروازه جای دهند.
این رد و بدل شدن توپ بین این سطوح، یعنی در هر مرحله یک هدف به سرانجام رسد. پس شما باید هدف های کوتاه مدت و ارتباط این هدف ها را مشخص کنید. در اینجا آزمون تحصیلات تکمیلی نیز باید بین اهداف شما باشد و بتواند به شما برای رسیدن به هدف تان کمک کند.
4. انگیزهتان را به همراه داشته باشید
خیلی مهم است که شما انگیزه داشته باشید. انگیزه مانند بنزین داخل باک ماشین است و باعث می شود شما حرکت کنید. ممکن است به مرور زمان مقدار بنزین کم شود و در زمان های مختلفی باید آن را افزایش دهید.
اما انگیزه چیست؟ انگیزه چیزی است که اگر شما سختی کشیدید، اگر موفق نشدید، اگر در مطالعه به آن چیزی که می خواستید نرسیدید، در آزمون های آزمایشی خوب نبودید، به شما کمک می کند تا دوباره تلاش کنید.این را بدانید که همهی آدم ها در زندگی شکست را تجربه کرده اند. اصل موفقیت انیشتین می گوید انسان های موفق 10 درصد از هوش شان استفاده می کنند و 90 درصد از پشتکارشان. پس انگیزه عاملی است که پس از هربار شکست، مجددا برنامه ریزی کرده و حمله میکنید.انگیزه شامل چه چیزهایی است؟ انگیزه می تواند موارد متعددی باشد؛ از رضایت پدر و مادر و ایجاد اسم و رسم گرفته تا کمک به جامعه و درآمد بیشتر.شما باید همواره رسالت، هدف های کوتاه مدت و انگیزهای تان را به صورت مکتوب همراه داشته باشید. هر وقت در زمان درس خواندن دچار سختی شدید، به انگیزهایتان فکر کنید.
5. یاس فلسفی و مشکلات پیش رو
ممکن است در طول مطالعه برای نمونه دولتی و تیزهوشان دچار یاس فلسفی شوید و مثلا سوال هایی مثل «هدف از زندگی و درس خواندن چیست؟» به سراغتان بیاید. پس تکلیف را با خودتان مشخص کنید. قبل از این که مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کنید، این مسئله ها را برای خود حل کنید.
اصولاً حدود یکسوم از سوالات هر امتحان و آزمونی را سوالاتی تشکیل میدهند که تقریباً آسان و قابل حلاند. پس لازم نیست تمام سوالات را از اول تا انتها جواب دهید، بلکه میتوانید بگردید و سوالات قابل حل برای خودتان را پیدا کنید.
در آزمونهای تستی که عموماً جنبهی سنجش دارند لازم نیست به همهی سوالات نمونه دولتی و تیزهوشان جواب بدهید. در این مورد به خودتان سختگیر نباشید. اگر سوالی را نزده بگذارید خیلی بهتر از آن است که به اصرار به آن جواب اشتباه دهید.
هایی که در تستزنی نمونه دولتی و تیزهوشان هر چه بهتر به شما معرفی میشوند اگر کاربردی نداشتند هرگز طراحی نمیشدند. یکی از این تکنیکها، تکنیک ضربدر و منهاست که در تستزنی بیشتر سنجشی استفاده میشود یا تکنیک «ف، ش، م، ن» که غالباً در تستزنی بیشتر آموزشی استفاده میشود و انواع روشهای دیگر که همهی شما به آن آگاه هستید.
نکتهی دیگری که بسیار اهمیت دارد این است که همیشه به یاد داشته باشید که باید درس را خوانده باشید و تست بزنید و متن کتاب را خوب خوانده باشید و بعد بتوانید تست بزنید.
بعد از هر تستزنی نمونه دولتی و تیزهوشان باید جواب سوالات را بررسی کنید تا بتوانید نکات پنهان تست را دریابید و آنها را یادداشت کنید تا از یک سوراخ دو بار گزیده نشوید.
برای اطلاع بیشتر در مورد آزمون نمونه دولتی و تیزهوشان میتوانید مطالب زیر را مطالعه فرمایید:
منبع خبر: سایت مشاورگروپ